Ze sekce toho, co jím.

A taky proč mě v zásadě saláty v restauracích nebaví, a hlavně nikdy nezasytí.

Zkrátka, saláty mám ráda, jen pro zasycení a chuťové uspokojení u salátu potřebuju:

• aby v něm byla chuť slaná, kyselá, sladká i pálivá v jednotlivých složkách obsažena.

• a aby v něm byla nějaká ta bílkovina (ořechy nebo tofu nebo luštěniny nebo semínka nebo zálivka z ořechového másla).

Výhoda takových salátů je minimální příprava, jen suroviny musí být nakoupené, čas přípravy je do 2min-5min.

A na obrázku vidíte:

TOFU promíchané s olivovým olejem, mletým chilli a solí na mini kousky nakrájené rukole pokapané citronem a sladkou chuť dodávají nakrájené broskve.

Pro tyto dny to nejlepší pro mě, jediný zádrhel je to, aby bylo nakoupeno.

/jsem živa jen rostlinami od porodu dcery, tedy cca 15let, tedy žádné sýry, žádná vajíčka, ne snad proto, že by mě nechutnala, ale snědla jsem jich už dost a nechci se podílet na všech těch děsivostech se zvířaty, které se dějí při jejich chovech, a na rostlinné stravě je mi fajn i zdravotně, nedá se to srovnat s předchozím životem jako vegetariánky/

Zdraví Vaše Zdena

Sdílet

Facebook
LinkedIn
WhatsApp