A taky proč mě v zásadě saláty v restauracích nebaví, a hlavně nikdy nezasytí.
Zkrátka, saláty mám ráda, jen pro zasycení a chuťové uspokojení u salátu potřebuju:
• aby v něm byla chuť slaná, kyselá, sladká i pálivá v jednotlivých složkách obsažena.
• a aby v něm byla nějaká ta bílkovina (ořechy nebo tofu nebo luštěniny nebo semínka nebo zálivka z ořechového másla).
Výhoda takových salátů je minimální příprava, jen suroviny musí být nakoupené, čas přípravy je do 2min-5min.
A na obrázku vidíte:
TOFU promíchané s olivovým olejem, mletým chilli a solí na mini kousky nakrájené rukole pokapané citronem a sladkou chuť dodávají nakrájené broskve.
Pro tyto dny to nejlepší pro mě, jediný zádrhel je to, aby bylo nakoupeno.
/jsem živa jen rostlinami od porodu dcery, tedy cca 15let, tedy žádné sýry, žádná vajíčka, ne snad proto, že by mě nechutnala, ale snědla jsem jich už dost a nechci se podílet na všech těch děsivostech se zvířaty, které se dějí při jejich chovech, a na rostlinné stravě je mi fajn i zdravotně, nedá se to srovnat s předchozím životem jako vegetariánky/
Zdraví Vaše Zdena